У понеділок на тихоокеанському узбережжі Канади пройшов руйнівний дощ, що призвело евакуації та спричинило зсуви каміння та уламків на шосе, що залишило водіїв у пастці на схід від Ванкувера. Про це інформує УНН з посиланням на AFP.

"Сильні дощі та зсуви/повені вплинули на різні автомагістралі в внутрішній частині Британської Колумбії", - повідомило міністерство транспорту Британської Колумбії в Twitter.

Згідно з повідомленнями, рятувальники були задіяні, щоб звільнити до 150 людей, які застрягли в своїх автомобілях і вантажівках між двома селевими зсувами поблизу міста Агасіс.

У місті Абботсфорд поблизу Ванкувера влада наказала евакуювати понад 100 будинків у кількох районах, яким загрожують повені та зсуви.

Місто Меррітт, також закликало жителів залишити свої домівки. В обох громадах створено центри екстреної допомоги для переселенців.

Environment Canada заявила, що вдень у Ванкувері та його околицях очікується до 250 міліметрів дощу, який минулого тижня обернувся на рідкісний торнадо для цього регіону.