Наслідками агресивних дій Росії можуть бути санкції, така опція зараз обговорюється. Про це заявив генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг журналістам у Ризі після зустрічі з главами МЗС Альянсу, на якій обговорювали військове нарощування Росії поблизу наших кордонів, передає кореспондент УНН.

Так, Генсек нагадав, що НАТО являє собою не орган, а платформу, де члени Європейського Союзу, Канада і Північна Америка об'єднуються для політичної дискусії, формулювання рішень, які приймають окремо взяті країни.

“Економічні санкції та політична реакція є частиною того, що ми обговорили сьогодні, серед іншого, зі Сполученими Штатами. Ми представляємо 50% ВВП світу, і, звичайно ж, це має значення, коли країни-члени НАТО обговорюють використання економічних санкцій у відповідь на поведінку Росії", — сказав Столтенберг.

"Мені здається, Росія недооцінила рішучість країн-членів НАТО щодо санкцій і їх продовження після незаконної анексії Криму в 2014 році", — додав він.

Також, він нагадав, що у розпорядженні НАТО є політичні заходи, такі як призупинення політичної співпраці з Росією.

Столтенберг зазначив, що після тимчасової окупації Криму НАТО прийняв важливе рішення щодо посилення сил і присутності на східних флангах Альянсу.

"Подібні заходи є можливими опціями", - додав він.