Здебільшого фінів непокоїть реакція на такий намір сусідньої Росії. Наразі парламент країни обговорює ситуацію.
 

Кабінет міністрів Фінляндії надіслав на розгляд парламенту доповідь про виклики, з якими може зіткнутися країна в разі ймовірного приєднання в НАТО. Про це у середу, 13 квітня, повідомляє фінський телеканал YLE.
 
За даними телерадіокомпанії, нарівні з перевагами, які зможе отримати Фінляндія від вступу в НАТО, у доповіді розглядають можливі ризики, зокрема, пов'язані з реакцією на це сусідів, зокрема Росії.
 
Напередодні глава МЗС Фінляндії Пекка Гаавісто заявив на прес-конференції, що доповідь не містить жодних висновків або оцінок, що стосуються нинішніх політичних установок.
 
Коментуючи ситуацію, президент Фінляндії Саулі Нійністе повідомив, що для серйозних рішень такого роду потрібен доскональний аналіз.
 
"Публікація доповіді означає початок парламентської фази, тобто доповідь обговорюватимуть у парламенті. Наразі ми повинні визначити чіткий курс, яким піде Фінляндія", - заявив Нійністе. Він додав, що це питання власної безпеки Фінляндії, але це не буде на шкоду нікому.
 
Раніше генсек НАТО Єнс Столтенберг заявляв, що Фінляндія та Швеція можуть розраховувати на членство в НАТО за прискореною процедурою.
 
У Радфеді РФ заявили, що ймовірний вступ Фінляндії в НАТО зробить її мішенню для заходів у відповідь із боку РФ. І вже незабаром після цього важке озброєння, включаючи ракетні системи, помітили, що рухаються в бік кордону Росії з Фінляндією.