Джо Байден в курсі ситуації з лихоманкою Ебола, і його адміністрація має намір співпрацювати із владою постраждалих країн.

Влада Сполучених Штатів готова зробити все можливе, щоб зупинити спалахи лихоманки Ебола на Африканському континенті. Про це йдеться в заяві прес-секретаря Білого дому Джен Псакі, поширеній у вівторок, 16 лютого.

"Поки світ переживає пандемію, Ебола знову з'явилася одночасно в Центральній і Західній Африці. Ми повинні зробити все, що в наших силах, щоб швидко, ефективно і з використанням відповідних ресурсів відреагувати і зупинити ці спалахи", - зазначено в заяві.

Псакі інформувала, що президент Джо Байден в курсі ситуації з лихоманкою Ебола, і його адміністрація має намір співпрацювати із владою постраждалих країн, а також з такими організаціями, як ВООЗ, Африканський союз та Африканський центр із контролю і профілактики захворювань.

У зв'язку із цим, повідомила прес-секретар, помічник глави держави з нацбезпеки Джейк Салліван зв'язався з послами Гвінеї, ДР Конго, Ліберії і Сьєрра-Леоне та повідомив їм про готовність США до спільної роботи щодо боротьби з Еболою.