Вашингтон вживе заходів, якщо Москва буде діяти “агресивно і нерозважливо”. Про це держсекретар США Ентоні Блінкен заявив порталу Axios, фрагмент інтерв’ю опублікований в Twitter, передає УНН.

Відповідаючи на питання про кібератаки на американські компанії з території Росії хакерів, Блінкен заявив, що США хотіли б мати більш стабільні і передбачувані відносини з Росією.

“Але ми також ясно дали зрозуміти, що, якщо Росія вирішить діяти агресивно або нерозважливо по відношенню до нас або наших союзників і партнерів, ми приймемо відповідні заходи”, — додав він.

У травні відбулася кібератака на системи трубопровідного оператора Colonial Pipeline. Хакери викрали конфіденційну інформацію і завантажили на комп’ютери вірус-здирник, що заблокував їх роботу. Washington Post і Reuters з посиланням на джерела писали, що за цим стоїть кібергруппа DarkSide, в яку входять хакери з Східної Європи, це підтвердило ФБР. CNN і NBC News стверджували, що до цього угруповання входять російські хакери. Однак вони відзначали, що немає ніяких даних, які говорять про те, що за хакерами стоїть російська влада.