Відповідно до законопроекту, в країні подорожчали б бензин і дизельне паливо, а громадянам довелося б платити більше за авіаперельоти.

У Швейцарії в неділю, 13 травня, відбувся референдум, на якому громадяни не підтримали закон про захист клімату і дві екологічні ініціативи - ненадання субсидій фермерам і повну заборону синтетичних пестицидів. Про це повідомляє DW.

Проти закону про захист клімату проголосували 51,6% швейцарців, які брали участь у референдумі. Влада країни над законопроектом працювала кілька років. Згідно з документом, до 2030 року передбачалося скорочення щорічного обсягу викидів CO2 вполовину від рівня 1990 року.

Проте в цьому випадку в країні повинні були подорожчати бензин і дизельне паливо. Також швейцарцям варто було б платити більше за авіаперельоти - до 120 франків (приблизно, 110 євро).

На референдум виносилися також дві аграрні ініціативи.

Згідно з однією, фермерам, які використовують для боротьби зі шкідниками синтетичні засоби, не мали надавати субсидії.

А друга ініціатива передбачала повну заборону синтетичних пестицидів і перетворення країни в повного виробника біопродукції.

Ці ініціативи не підтримала більшість тих, хто проголосував.

Тим часом модернізацію очисних споруд України оцінили в 300 млрд євро. Оскільки це дорогий процес, то в країні планують обмежити використання продуктів, які є головними забруднювачами.

До цього повідомлялося, що Мармурове море почали очищати від слизу. Для очищення морської поверхні та встановлення бар'єрів задіяно 25 суден. Туреччина тепер очищатиме стічні води особливо ретельно і планує знизити рівень азоту в акваторії на 40%.