Німецькі міста можуть надати українським містам-побратимам практичну допомогу, вважає президент Німеччини.

Президент Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр запропонував посилити допомогу Україні за допомогою побратимських відносин між українськими і німецькими містами. Про це повідомляє прес-служба глави держави.
 
Німеччина вже надає допомогу і підтримку України у різних сферах: економічній, фінансовій, політичній та військовій. Але населенню України потрібна практична допомога – у вигляді генераторів та інших речей, зазначає він.
 
"Виникла пропозиція про те, що нам потрібно розширювати побратимську мережу міст з Україною, тому що допомога може надаватися на місцевому рівні від муніципалітету А у Німеччині – муніципалітету Б в Україні", – розповів Штайнмаєр.
 
За його словами, так працюватиме побратимська допомога між німецькими й українськими містами.
 
"Інші теж хочуть такої підтримки – одягом або генераторами. Або там, де ми були, зараз змінюють опалення та кажуть: ми живемо посеред лісу, але зараз нам потрібно щось, щоб подрібнити дрова – шредери. Ми повинні ініціювати такі практичні форми співробітництва", – підсумував Штайнмаєр.
 
Зазначимо, що раніше Штайнмаєр заявив: Україна повинна мати свободу у ухваленні рішення про переговори про припинення вогню.
 
Крім того, Штайнмаєр після візиту в Україну заявив ЗМІ, що там "все набагато страшніше", ніж вважають люди у Німеччині.