Канцлер Німеччини Олаф Шольц нарешті визнав, що російська федерація не виграє війну проти України навіть оголосивши мобілізацію.

Про це Шольц сказав в своєму зверненні, розміщеному на сайті Бундестагу.

Канцлер зазначив, що світ бачить жахливі картини війни, яку росія розпочала проти України. Всі чують новини про руйнування, про багато невинних смертей.

«Але ми також знаємо, що росія не виграє цю війну», - заявив канцлер. Він зазначив, що  Німеччина і в цілому Європа мають виграти свої «битви» в розв’язаній президентом росії володимиром путіним війні.

«Окрім безпосереднього фронту, є багато інших полів битв, зокрема голод, який є великою небезпекою для багатьох країн Африки, для людей Південної Америки, Азії. І тому було зроблено все, щоб зерно можна було вивозити з України, щоб не було голоду», - додав Шольц.

Раніше Канцлер Німеччини Олаф Шольц заявив, що німецька зброя зіграла «вирішальну» роль у недавньому успішному контрнаступі України.

Україна направила до Берлину нового посла. 23 вересня президент Володимир Зеленський підписав указ про призначення послом України в Німеччині спецпредставника МЗС з питань санкційної політики Олексія Макеєва.

А поки у Німеччині гальмують передачу Україні легендарних танків Leopard.