Сьогодні, 14 червня проходить саміт лідерів країн НАТО. За кілька годин до його початку президент Володимир Зеленський заявив, що хотів би від президента США Джо Байдена визначеності в питанні надання Україні Плану дій щодо членства в НАТО.

Сергій Лагодинський, депутат Європарламенту від німецької партії "Зелені", розповів УНН, що в короткостроковій перспективі Україні не варто розраховувати на членство в НАТО і ЄС.

"Я думаю, що не ви, не ми не близькі до цих цілей. Я не вважаюсь ентузіастом членства України в НАТО, а ось рух в сторону Європейського союзу важливий і потрібний. Розумієте, Україна ж не єдина країна, яка так довго йде цим шляхом. Ось навіть подивитися на Туреччину, яка вже протягом багатьох десятиліть рухається в напрямку ЄС, і тільки зараз є якась платформа для переговорів. Ось в цьому напрямку потрібно рухатися і Україні. Якщо ваші політики так часто говорять про це, значить для них і для країни це дійсно важливо. А наша роль, як європейських партнерів, слухати ці заяви, робити висновки і дивитися наскільки це реально в перспективі", - заявив він.