Москва шукає способи відновити бойову міць, звертаючись до таких країн, як Іран та Північна Корея.

В останні місяці Росія "перебуває у розпачі", але це не робить її менш небезпечною. Про це на брифінгу 20 жовтня заявив представник Держдепартаменту США Нед Прайс, коментуючи військовий союз між Росією та Іраном.

За його словами, російська військова кампанія в Україні "еволюціонувала" від грандіозних планів знищити українську державу до завдання ударів по електромережах, житлових будинках, торгових центрах, вокзалах і школах.

"В останні місяці Росія стала ще відчайдушнішою, і ми бачили безліч ознак цього - масова мобілізація, репресії всередині Росії, що були за цією масовою мобілізацією, спроби анексії силою, введення воєнного стану в регіонах, які президент Путін прагнув анексувати", - зазначив Прайс.

При цьому представник Держдепу наголосив, що відчай не робить Росію менш небезпечною.

"Ми бачимо, як Росія, можливо, у відчаї, зверталася до таких країн, як Іран, з проханням надати товари, які вона не може виробляти чи купувати іншими способами... Також вони (РФ) вивчають домовленості з Північною Кореєю", - зазначив чиновник.

Раніше в Білому домі заявили, що Росія використовує іранські дрони для ударів по Україні, а на території тимчасово окупованого Криму були фахівці з Ірану, які допомагали російським військовим.

Нагадаємо, офіційний Тегеран заперечує передачу зброї Росії, зокрема безпілотників-камікадзе.