Посол США Лінда Томас-Грінфілд у Радбезі зазначила, що звинувачення є "чистою вигадкою без доказів".

ООН відкинула звинувачення Росії у діяльності біолабораторій США в Україні. Про це повідомляє Радіо Свобода.

Раніше РФ скерувала Раді безпеки ООН проект резолюції щодо створення комісії з розслідування "діяльності біолабораторій США в Україні", а також скаргу щодо такої діяльності, але представник ООН з роззброєння та посол США в ООН відкинули це звинувачення.

Посол США Лінда Томас-Грінфілд у Радбезі зазначила, що звинувачення є "чистою вигадкою без будь-яких доказів" і наголосила, що ні Україна, ані США не мають програм виготовлення біологічної зброї.

Заступник верховного представника ООН із роззброєння Адедеджі Ебо також заявив, що ООН не знає про будь-яку програму біологічної зброї в Україні і нагадав, що його попередник Ізумі Накаміцу інформував Радбез у березні і знову в травні з цього питання. Крім того, Ебо сказав, що Організація Об'єднаних Націй не має ні мандата, ані технічних можливостей для розслідування цієї заяви.

Нагадаємо, ще в березні Росія запросила проведення засідання Ради безпеки ООН у зв'язку з нібито "діяльністю американських біологічних лабораторій" в Україні.

Також повідомлялося, що Міноборони РФ розповсюджує фейк про жертв "українських біолабораторій". Відомство вирішило, що чотири роки тому в Україні нібито був витік, через який загинуло 70 людей в окупованому регіоні Донбасу.