За створення загроз стратегічного характеру Росії Путін погрожує блискавичними ударами у відповідь.

Президент Росії Володимир Путін пригрозив "блискавичними ударами" за втручання у війну проти України. Чергову заяву із погрозами він зробив на зустрічі з Радою законодавців Федеральних зборів РФ у середу, 27 квітня.

"Якщо хтось має намір збоку втрутитися в події, що відбуваються, і створюватиме неприйнятні для нас загрози стратегічного характеру, то вони повинні знати: наші зустрічні удари будуть блискавичними, швидкими. У нас є для цього всі інструменти - такі, якими ніхто не може зараз похвалитися. А ми хизуватися не будемо - ми будемо їх використовувати, якщо потрібно буде. І всі повинні про це знати! Всі рішення щодо цього вже прийняті", - заявив Путін.

Він додав, що всі цілі та завдання "спецоперації" будуть виконані.

За його словами, опонентам РФ у світі просто не потрібна така велика країна, як Росія.

"Наші солдати та офіцери запобігли реальній небезпеці, яка нависла над нашою батьківщиною, запобігли масштабному конфлікту, який розгорнувся б на нашій території за чужими сценаріями", - стверджує Путін.

Крім того, він заявляє, що "вони формували створення нової геополітичної зброї, зробили ставку на русофобію, перетворювали Україну на антиросію. Росія не може допустити створення антиросійських територій навколо країни".