російський диктатор володимир путін намагається перекласти провину за нещодавні військові провали військових армії рф у Харківській області. Про це інформує УНН, посилаючись на звіт Інституту дослідження війни (ISW).

У Західному військовому окрузі міноборони рф генерал-лейтенант Роман Бердніков змінив генерал-полковника Олександра Журавльова на посаді командувача ЗВО.

Згідно з попередньою оцінкою ISW, підрозділи Західного військового округу здебільшого діяли на північному сході Харківської області, але без чітко визначеного командира. Журавльова не було помітно вже деякий час, тож путін за два тижні змінив двох командувачів західного угруповання військ.

Як зазначили президент рф, імовірно, намагається перенаправити гнів росіян через втрати в Харківській області та Лимані, призначивши "нове обличчя" на керівну посаду. Це оголошення також може бути спробою захистити генерал-полковника Олександра Лапіна, командувача Центрального військового округу (ЦВО), від критики за нещодавні невдачі росії навколо Лимана.

"путін може спробувати перекласти провину за майбутні російські втрати в Харківській та, можливо, Луганській областях, на Берднікова. Критика Лапіна в останні дні послужила каталізатором для ширшого зриву в російському націоналістичному інформаційному просторі, і призначення Берднікова, ймовірно, мало на меті зменшити й перенаправити невдоволення, що зростає", - підсумовують аналітики.