Принц Гаррі подає до суду на уряд Великої Британії з вимогою повернути йому поліцейський захист, який член королівської сім'ї готовий оплачувати зі своєї кишені. Про це повідомляє Daily Mail, повідомляє УНН.

За інформацією видання, принц відмовляється приїжджати до Великої Британії, заявляючи про загрозу своїй безпеці. Герцог Сассекський на постійній основі проживає зі своєю сім'єю в США і заявляє, що змушений користуватися послугами місцевої приватної охоронної фірми. Але її співробітники не мають належної юрисдикції за кордоном або доступу до розвідувальної інформації Великої Британії, яка потрібна для забезпечення безпеки королівської сім'ї.

З цієї причини адвокати принца склали листа до міністерства внутрішніх справ Британії, у якому вимагали забезпечити Гаррі на час відвідувань країни державну охорону, пригрозивши судовим процесом.

При цьому принц обіцяє оплачувати всі витрати зі своєї кишені. Зазначається, що це може бути першим в історії позов від члена королівської сім'ї проти уряду Її Величності.

1 квітня 2020 року принц Гаррі та Меган Маркл залишили обов'язки членів британської королівської родини. Щоб переїхати до США, працювати і займатися підприємницькою діяльністю, вони зреклися звернення “Ваша королівська високість”, держфінансування та торгової марки Sussex Royal.

Підписавши договір з відеосервісом Netflix, подружжя досягло фінансової незалежності від королівської сім'ї.

Нещодавно стало відомо, що принц Гаррі та Меган Маркл не планують повертатися зі США до Великої Британії на різдвяні свята. За даними джерел, герцогу і герцогині Сассекським було направлено запрошення приєднатися до королівської сім'ї в Сандрінгемському палаці на Різдво, але вони вирішили не бути присутніми.