У Державному департаменті США заявили про те, що Штати солідарні з позицією України, що Кремль не бажає жодних мирних переговорів, які б відповідали принципам Статуту ООН та міжнародного права.

Росія робить протилежне та продовжує вбивати мирних українців, заявив представник Державного департаменту США Нед Прайс.

"Ми віримо, як і українці, у встановлення миру. Встановлення миру, яке поважатиме принципи Статуту ООН щодо територіальної цілісності та суверенітету, яке б забезпечило здатність для України захищати своє майбутнє, забезпечило б відновлення України, а також притягнення до відповідальності росії за напад на Україну та скоєння військових злочинів", - зауважив Прайс.

Він нагадав, що президент України особисто говорив про готовність до переговорів на таких засадах. За словами Прайса, якщо росія хоче діалогу, вона має зупинити обстріли та запуски ракет, припинити свої атаки та вбивства українських цивільних осіб та знищення інфраструктури.

"Але, звичайно, Кремль робить все навпаки - він продовжує вдаватися до ескалації цієї війни замість того, щоб дати сигнал, що він готовий і відкритий до переговорів", - наголосив представник Держдепу.

Прайс також зазначив, що і США, і НАТО, і Європейський Союз продовжують дотримуватись принципу "Нічого про Україну без України".