Спортивний арбітражний суд (CAS) дозволив фігуристці збірної РФ Камілі Валії, яка отримала позитивний результат допінг-тесту, виступати на Олімпійських іграх 2022 у Пекіні. Про це повідомляє УНН із посиланням на рішення суду.

Як зазначили, CAS допустив Валієву до особистого турніру Олімпіади-2022 з урахуванням статусу "захищеної персони", тому що їй менше ніж 16 років. У суді додали, що недопущення російської спортсменки до Ігор "завдасть їй непоправної шкоди". У комісії CAS зазначили про "серйозні проблеми" з несвоєчасним повідомленням про результати допінг-тесту спортсменки.

CAS також відхилив скарги Міжнародного Олімпійського комітету (МОК), Всесвітнього антидопінгового агентства (WADA) та Міжнародного союзу фігуристів (ISU), які вимагали усунути Валієву від змагань через те, що у її допінг-пробі виявили заборонений препарат триметазидин.

11 лютого Міжнародне агентство тестування (ITA) підтвердило позитивну допінг-пробу Валієвої, зроблену 25 грудня 2021 року під час чемпіонату Росії. У ній виявили препарат триметазидин.

Про результат тесту стало відомо лише 8 лютого, після перемоги російських фігуристів у командних змаганнях на Олімпіаді-2022 у Пекіні, в яких брала участь і Валієва.