Шанувальниками творця індійських "суперпродуктів" Ґурпарита Бейнза були багато зірок і членів британської королівської родини.

Відомий британсько-індійський шеф-кухар Ґурпарит Бейнз і популяризатор "найздоровішої їжі у світі" помер у віці 45 років. Про це повідомив таблоїд Daily Mail.

Причина смерті кулінарного експерта – серцевий напад.

Відзначається, що Бейнз потрапив у лікарню, де спочатку прийшов до пам'яті, але потім помер від серцевих і ниркових ускладнень.

Інтерес до здорового харчування в Ґурпарита з'явився, коли він почав стрімко набирати вагу.

Поєднуючи класичні індійські спеції з овочами, фруктами, нежирними білками й горіхами, він працював над створенням "суперпродуктів".

 

 

Шеф-кухар вперше потрапив у заголовки новин у 2009 році після того, як вигадав "найздоровішу страву у світі" - куряче каррі з чорницею та плов з ягід годжі, яке замінювало "23 грона винограду".

Він випустив кілька кулінарних бестселерів і став Шеф-кухарем 2011 року на першій церемонії вручення нагород English Curry Awards.

Під час пандемії COVID-19 Ґурпарит винайшов "найкорисніше печиво у світі", яке є живильним еквівалентом п'яти цілих пакетів листової зелені.

 

Його відомими шанувальниками були актриса Ґвінет Пелтроу, дизайнер Вів'єн Вествуд і члени королівської родини.