Мохаммед Баркіндо керував ОПЕК із серпня 2016 року. Цю посаду він обіймав два терміни поспіль.

Помер генеральний секретар Організації країн-експортерів нафти (ОПЕК) Мохаммед Баркіндо. Про це повідомив у Twitter голова Національної нафтової корпорації Нігерії (NNPC), представник країни в ОПЕК Меле К’ярі.

Баркіндо помер пізно увечері 5 липня. Йому було 63 роки. Причину смерті К’ярі не назвав. При цьому у вівторок Баркіндо перебував у Нігерії та виступив на нафтогазовій конференції.

"Ми втратили нашого шановного доктора Мухаммеда Санусі Баркіндо, - написав К'ярі. - Безумовно, це велика втрата для його найближчих родичів, NNPC, нашої країни Нігерії, ОПЕК та світової енергетичної спільноти. Інформація про похорон буде оголошена найближчим часом".

Мохаммед Баркіндо керував ОПЕК із серпня 2016 року. Цю посаду він обіймав два терміни, його повноваження мали закінчитися наприкінці липня. До призначення генсеком він представляв в організації Нігерію з 1986 року - спочатку як член делегації цієї країни, потім як офіційний представник Нігерії.

У січні міністри ОПЕК обрали наступником Баркіндо представника Кувейту в організації Хайтама Аль-Гайса. Він мав вступити на посаду генсека з 1 серпня на три роки.