Канадські дипломати у Києві залишаються на своїх робочих місцях і продовжують надавати консульські послуги, зазначила глава МЗС.

Влада Канади закликає своїх громадян негайно залишити територію України. Про це у п'ятницю, 11 лютого, заявила міністр закордонних справ Канади Мелані Жолі.

"У той час, як ми продовжуємо тісно співпрацювати з нашими партнерами та стежити за ситуацією, я закликаю всіх канадців в Україні вжити необхідних заходів, щоб залишити країну зараз", - сказала дипломат.

При цьому Жолі зазначила, що канадські дипломати залишаються на своїх робочих місцях та продовжують надавати консульські послуги.

Нагадаємо, раніше з аналогічним закликом до своїх громадян звернулися США, Ізраїль, Британія, Чорногорія, Нідерланди, Японія, Південна Корея та Норвегія. Дипломати цих країн вважають ситуацію в Україні непередбачуваною.

Незабаром до них приєдналися влади Естонії, Північної Македонії, Данії, Нідерландів та Латвії. Вони також закликали своїх громадян утриматися від поїздок до України або залишити її територію через загрозу воєнного конфлікту з Росією.