Росія не збирається евакуювати своїх дипломатів з України, лише "оптимізує" штатний розклад.

Росія вирішила оптимізувати штати своїх закордонних установ в Україні при збереженні основних функцій посольства та консульств. Про це вранці у суботу, 12 лютого, заявила офіційний представник МЗС Росії Марія Захарова.

"Побоюючись можливих провокацій київського режиму або третіх країн, ми дійсно ухвалили рішення про деяку оптимізацію штатів російських закордонних установ в Україні. Звертаємо увагу на те, що наші посольство та консульства продовжать виконання своїх основних функцій", - йдеться у відповіді офіційного представника МЗС Росії Марії Захарової на питання ЗМІ, розміщеному на сайті російського зовнішньополітичного відомства у суботу.

У чому полягає "оптимізація", Захарова не уточнила.

Крім того, вона назвала чутками інформацію, що розповсюджується західними ЗМІ, про евакуацію російських дипломатів з України.

Тим часом, у російському посольстві в Києві повідомили ТАСС, що російські дипломати продовжують виконувати свої обов'язки на території України.

"Ми продовжуємо свою роботу", - запевнив представник російської дипломатичної установи.

Він уточнив, що посольство Росії в Києві працює "у звичайному режимі", при цьому додавши, що зараз воно "оптимізує штатний розклад".