У Windows 10 повертається класичний інтерфейс з округлим дизайном

У 2020 році призначений для користувача інтерфейс Windows 10 стане трохи менше "гострим". Візуальна перебудова Microsoft Fluent Design вже з'явилася в декількох додатках і сервісах компанії, а в майбутньому зовнішній вигляд Windows 10 зазнає ще одна важлива зміна - інтерфейс отримає закруглені кути. Нововведення отримають всі основні послуги Microsoft, включаючи "десятку", Xbox, Office та інші продукти

 

Головний редактор видання Windows Central Зак Боуден поділився в Twitter скріншотом, де демонструється рання версія переробленого призначеного для користувача інтерфейсу з вигнутими кутами, яка тестувалася на попередній версії Windows 10 20H1.

Нововведення в дизайні вже зараз можна простежити, скачавши оновлений браузер Microsoft Edge на платформі Chromium - він використовує вигнуті кути у вкладках, тому створюється враження, що компанія намагається розширити цей погляд на більшу кількість операційної системи.

Закруглені кути Microsoft використовувала до Windows 8, в якій на зміну обтічним формам прийшли гострі кути з плитками, які були розкритиковані користувачами. Схоже, що в планах Microsoft повернути ноти візуальної ностальгії епохи Windows 7, Vista і XP.