Також з річницею незалежності України привітали США, Китай, Євросоюз та інші країни.

Формальний глава Білорусі Олександр Лукашенко привітав українців з 30-ю річницею незалежності країни. Про це повідомляється на сайті президента Білорусі.

 

"Непохитна воля українців дозволила з гідністю пройти довгий і болісний шлях до придбання власної державності", - зазначив Лукашенко.

"І в сьогоднішніх непростих умовах, коли в світовому масштабі домінують недовіра, конкуренція і конфронтація, хочу висловити впевненість, що притаманні українському народу мудрість, розсудливість і далекоглядність допоможуть нашим країнам зберегти традиційну взаємну повагу, підтримку і високий рівень співпраці", - додав він.

"У цей святковий день президент Білорусі побажав усім жителям України миру, успіхів і процвітання", - резюмувала прес-служба.

Також Україну з Днем Незалежності привітали інші країни, зокрема США, Китай і ЄС.

"Від імені Сполучених Штатів Америки я шлю найкращі побажання народу України у зв'язку з відзначенням Дня Незалежності", - йдеться в заяві держсекретаря США Ентоні Блінкена.

"Ми твердо переконані, що демократична, процвітаюча і безпечна Україна відповідає інтересам не тільки народу України, а й США та міжнародної спільноти. Ми і далі будемо підтримувати вас в зусиллях із реалізації ваших євроатлантичних прагнень, відновлення і підтримання безпеки міжнародно-визнаних кордонів України і захисту від агресії Росії", - йдеться в заяві.

Блінкен додав, що поточні реформи є ключем до досягнення цих цілей, і США залишаються близьким партнером в питаннях боротьби з корупцією, сприяння економічному зростанню та виконання обіцянок Революції гідності.

"Сполучені Штати віддані зміцненню відносин з Україною, оскільки ми разом працюємо над побудовою процвітаючого майбутнього для всіх українців. Вітаємо з 30-річчям Незалежності", - йдеться в заяві.

Посол ЄС Матті Маасікас привітав Україну з 30-ю річницею незалежності українською мовою.

Він зазначив, що Україна за свої 30 років незалежності долала численні труднощі, а незаконна анексія Криму Росією і агресія під керівництвом Росії на сході досі залишаються надзвичайним викликом.

Зараз, за ​​його словами, Україна стала одним із пріоритетних партнерів ЄС і одним з найбільших одержувачів фінансової допомоги.

"ЄС одностайний в солідарності з Україною. Ви продовжуєте боротися за свою свободу. Євросоюз твердо підтримує незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України в її міжнародно-визнаних кордонах, а невизнання незаконної анексії Криму залишається незмінним. Як Європи немає без України, так немає і безпечної Європи без незалежної і безпечної України. ЄС є і залишиться найбільшим і надійним партнером України", - зазначає Маасікас.

Від Китаю Україну з Днем незалежності привітав голова КНР Сі Цзіньпін.

"Напередодні українським народом 30-річчя незалежності України Голова КНР Сі Цзіньпін направив телеграму президенту України Володимиру Зеленському та висловив щирі вітання", - йдеться в повідомленні.

Сі Цзіньпін високо оцінив успіхи розвитку стратегічного партнерства між Китаєм і Україною, підкреслив велике значення відносин з Україною для Китаю, висловив готовність сприяти їх безперервному підйому на новий рівень.

"Голова КНР побажав Україні процвітання, українському народові - благополуччя і здоров'я", - йдеться в повідомленні.