Окрім двох пускових установки NASAMS, Україна отримає також десять додаткових бронетранспортерів M113 і боєприпаси. Загальна кількість цієї техніки, яку передала Литва, сягає 72 одиниць. Про це у середу повідомив голова Мінобороникраїни Арвідас Анушаускас, пише УНН із присиланням на Facebook міністра.

«Запланований литовський пакет військової допомоги Україні включатиме не лише ракетні пускові установки NASAMS, але й 10 бронетранспортерів M113. Загальна кількість цих бронетранспортерів, переданих Литвою, сягне 72 одиниць», - йдеться у повідомленні.

Загалом на 2023 рік Литва замовила для України 12,5 мільйона боєприпасів, з яких 2,5 мільйона будуть передані найближчим часом.

Крім того незабаром Україна отримає тисячі одиниць протитанкових боєприпасів для гранатометів.

Анушаускас також підкреслив, що дві пускові установки ПЗРК середньої дальності NASAMS будуть повністю підготовлені для інтеграції українською армією в існуючі підрозділи управління вогнем.

Таким чином доповнюючи і розширюючи операційні можливості переданих Норвегією і США систем NASAMS, які наразі використовуються в Україні.

Вартість контракту становить близько 9,8 мільйона євро, наголосив міністр.