Сергій Лавров назвав зустріч президентів США і РФ "кроком до нормальності", а також заявив, що ведення діалогу з Росією з позиції сили "приречене на провал".

Росія буде жорстко відповідати на можливі недружні дії з боку США. Про це заявив глава МЗС РФ Сергій Лавров в інтерв'ю індонезійській газеті Rakyat Merdeka, повідомляє ТАСС у вівторок, 6 липня.

"Російський лідер [Володимир Путін] чітко позначив, в тому числі публічно, що результат на всіх напрямках можливий виключно через знаходження взаємоприйнятного балансу інтересів строго на паритетних засадах. На переговорах [з президентом США Джо Байденом в Женеві] заперечень не пролунало", - сказав Лавров.

Він також стверджує, що майже відразу після закінчення саміту в Женеві офіційні особи США, включаючи учасників зустрічі, "з подвоєною силою взялися за колишні "нотації". За словами міністра, нібито "попередження" стали супроводжуватися погрозами того, що Росія буде схильна до нового тиску, якщо "протягом декількох місяців" не прийме викладені їй в Женеві "правила гри".

"Спроби вести з нами діалог з позиції сили із самого початку приречені на провал: на недружні дії будемо відповідати жорстко і рішуче", - говорить Лавров.

Глава МЗС РФ стверджує, що необхідно "взаємодіяти чесно", якщо в США хочуть стабільних і передбачуваних відносин. На думку Кремля, саміт Росія - США пройшов у відвертому і діловому ключі - Росія задоволена тим, що сторони показали бажання зрозуміти один одного, висловившись в принциповому ключі.

Нарешті, головним підсумком Сергій Лавров назвав "нехай і скромний, але все-таки крок вперед до відновлення нормальності" між країнами, яка неможлива без врахування інтересів один одного і взаємної поваги.

Раніше повідомляли як у Кремлі висловилися про зустріч Зеленського і Путіна