Міністр закордонних справ Росії прокоментував плани Вашингтона щодо нових санкцій проти Москви.

Глава МЗС Росії Сергій Лавров назвав тупиковим і "тупим" підхід США в санкційній політиці. Про це він заявив у четвер, 8 квітня, за підсумками переговорів з віце-прем'єром Казахстану, главою МЗС Мухтаром Тлеуберді, повідомляє ТАСС.

"Ця лінія викликає щораз більше критики в Сполучених Штатах. Навіть така провашингтонська структура, як неурядова організація Атлантична рада, вже публікує матеріали, у яких критикується ця абсолютно тупикова лінія США щодо Росії - тупикова, може, навіть тупа, - яка не приносить ніякого результату, з точки зору тих цілей, які оголошувалися, коли санкції вводилися". - сказав російський міністр.

Він зазначив, що Росія відповість у разі введення нових санкцій з боку США.

"Відповідати ми будемо на будь-які недружні кроки, це само собою зрозуміло. Поки я не бачив конкретних якихось рішень, нічого не оголошувалося. Читав повідомлення про те, що адміністрація завершила розгляд "ворожих дій" Росії: якось у них дуже швидко вийшло, тому що зазвичай ми звинувачуємося в такій кількості гріхів, що за пару тижнів чи навіть пару місяців не впораєшся, - але вирішили. Каратимуть нас, напевно, і в інших формах", - зазначив глава МЗС РФ.