Президент Кенії Вільям Руто оголосив у середу, що Найробі розгортає війська на сході Демократичної Республіки Конґо для спільної регіональної операції проти наступу повстанців.

Про це повідомляє УНН з посиланням на AFP.

Демократична Республіка Конґо намагається стримувати десятки озброєних груп, чиї недавні успіхи на сході країни відродили стару ворожнечу та призвели до сплеску напруженості з сусідньою Руандою.

Лідери блоку Східноафриканського співтовариства у квітні домовилися створити спільні сили, щоб допомогти відновити безпеку в ДРК. Виступаючи на церемонії в Найробі, щоб оголосити про розгортання, сказав президент Кенії Вільям Руто, що війська “виконують місію захисту людства”.

“Ми не дозволимо жодним озброєним групам, злочинцям і терористам позбавити нас нашого спільного процвітання. Ми маємо наш братський обов’язок перед ДРК, доки робота не буде виконана”, — вигукував Руто.

Кенія буде командувати силами, до складу яких також увійдуть солдати з Бурунді, Південного Судану та Уганди.

Руандійський контингент буде розгорнуто вздовж кордону після того, як Кіншаса заперечила проти участі Кігалі в будь-яких операціях у ДРК.

Кенійський контингент буде розгорнутий на початковий період у шість місяців і створить свою командну базу в Гомі, повідомили Сили оборони Кенії.