Міжнародна координаційна група пообіцяла детально вивчити звіт Тегерана про катастрофу рейсу PS752 і висловила солідарність сім'ям, чиї близькі загинули в катастрофі.

Міжнародна група з координації допомоги жертвам літака авіакомпанії МАУ, збитого під Тегераном 8 січня 2020 року, виступила зі спільною заявою, у якій зобов'язалася ретельно вивчити звіт Ірану про катастрофу, повідомляє МЗС України.

"Ми, міністри, які представляють Афганістан, Канаду, Швецію, Україну і Велику Британію, взяли до відома остаточний Звіт про розслідування безпеки аспектів, оприлюднений Ісламською Республікою Іран, щодо збиття рейсу Міжнародних авіаліній України 752 (PS752)", - ідеться в документі.

Відзначається, що члени Координаційної групи приступлять до ретельного вивчення звіту і висновків, що містяться в ньому.

При цьому в Міжнародній групі нагадали про свою солідарність із сім'ями і близькими загиблих в авікатастрофі.

"Координаційна група вимагає і далі вимагатиме від Ісламської Республіки Іран підзвітності і прозорості в цій трагедії і справедливості для жертв", - ідеться в заяві.

Нагадаємо, авіалайнер після вильоту з аеропорту столиці Ірану Тегерана був збитий ракетами. Загинули 176 осіб - усі пасажири і члени екіпажу.