Союзники по НАТО повинні бути готові до того, що дипломатія в переговорах з Росією зазнає невдачі.

Про це заявив генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг за підсумками позачергового засідання міністрів закордонних справ у п'ятницю, передає кореспондент УНН.

“Ми вважаємо це позитивним сигналом, що Росія тепер готова сісти за стіл переговорів і поговорити. Тому що, коли напруженість висока, діалог ще важливіше. У середу (12 січня- ред.) союзники зустрінуться з Росією в Раді Росія-НАТО. На зустрічі буде обговорюватися ситуація в Україні і навколо неї та її наслідки для європейської безпеки", - заявив Столтенберг і додав - "НАТО буде вести діалог з Росією сумлінно і по суті. Але ми також повинні бути готові до того, що дипломатія зазнає невдачі".

Він також привітав те, що США та Росія проведуть переговори в 10 січня  в Женеві.

Міністри НАТО, зазначив Генсек, також провели консультації перед цими зустрічами сьогодні.

"Серія зустрічей наступного тижня - це можливість для Росії продемонструвати, що вона серйозно ставиться до діалогу та дипломатії. Ми завжди готові вислухати російські побоювання. І НАТО докладе всіх зусиль, щоб знайти політичний шлях вперед", - додав він.

7 січня в Брюсселі відбулася позачергова зустріч міністрів закордонних справ країн НАТО для обговорення нарощування військової потужності Росії в Україні та навколо неї та інших питань.

Після цього, в понеділок, 10 січня — дата, на яку заплановані переговори Росії і США в Женеві — в Брюсселі пройде засідання Комісії Україна-НАТО.

Варто також відзначити, що зустріч пройде перед засіданням Ради Росія-НАТО, запланованим на 12 січня.