Гроші будуть виділені найбільш нужденним країнам на охорону здоров'я і відновлення економіки.

Країни Великої сімки мають намір надати фінансову допомогу країнам, які зазнають найбільших труднощів у боротьбі з COVID-19. На їхні потреби з фонду Міжнародного валютного фонду планують виділити 100 мільярдів доларів. Про це в п'ятницю, 11 червня, повідомляє Reuters.

У Білому домі зазначили, що відповідне питання буде обговорюватися на триденному саміті в Корнуоллі, коли лідери країн G7 проведуть нараду про те, як допомогти світу оговтатися від пандемії коронавірусу.

"Сполучені Штати і наші партнери з G7 активно розглядають можливість глобальних зусиль щодо множення впливу пропонованого розподілу спеціальних прав запозичення (SDR) для найбільш нужденних країн", - заявили в Білому домі.

Зазначається, що виділена сума буде сприяти подальшій підтримці потреб охорони здоров'я, включаючи вакцинацію, і допоможе забезпечити більш екологічне і стійке відновлення економіки в уразливих країнах, а також сприяти більш збалансованому, стійкому та інклюзивному глобальному відновленню.

SDR - це резервний актив МВФ, який можна обміняти на долари, євро, стерлінги, ієни і китайські юані або юані.

Президент Франції Еммануель Макрон закликав інші країни Великої сімки дійти згоди в перерозподілі 100 мільярдів доларів в SDR на користь африканських держав.