Законопроект про фінансування федерального уряду до 16 грудня був прийнятий Палатою представників США в п’ятницю, уникнувши ганебного часткового припинення роботи менш ніж за шість тижнів до проміжних виборів, коли під загрозою контроль над Конгресом.

Про це повідомляє УНН з посиланням на Reuters.

Оскільки державне фінансування федеральних агенцій закінчується опівночі, законодавці Палати представників направили закон до Білого дому, де президент Джо Байден підписав закон.

За інформацією видання The New York Times, законопроєкт містить:

  • $4,5 млрд економічної допомоги для підтримки роботи українського уряду;
  • $3 млрд на військову підтримку України, включно з навчанням військових, постачанням зброї та обладнання, а також логістикою;
  • $2,8 млрд на операції американських військових у Європі, зокрема підтримку роботи місії, розвідувальні операції, оплату служби військових та закупівлю обладнання;
  • $1,5 млрд, щоб заповнити власні військові запаси США, що скоротилися через постачання Україні;
  • $0,5 млрд для виробництва критично значущих озброєнь для заміщення відправлених Україні.

Законопроект, який включає додаткові 12,3 мільярда доларів на військові зусилля України проти російського вторгнення, був прийнятий 100-місним Сенатом у четвер за підтримки обох партій. Але він зіткнувся з опозицією в Палаті представників республіканців, включаючи лідера партії Кевіна Маккарті, і менше десятка республіканців приєдналися до всіх присутніх демократів у схваленні законопроекту 226 проти 200.