Перші переговори лідерів США і Росії відбудуться в пошуку точок дотику, і американський президент до них повністю готовий.

Президент США Джо Байден точно знає, чого очікувати від російського лідера Володимира Путіна на майбутній зустрічі в Женеві. Про це 13 червня заявила прес-секретар Білого дому Джен Псакі на брифінгу в літаку дорогою з Британії до Бельгії.

Як відомо, після саміту G7 в британському графстві Корнуолл Байден прибув до Брюсселя, де 14 червня відбудеться саміт НАТО. А 16 червня в Женеві він зустрінеться з Путіним.

"Він (Байден) знає точно, чого очікувати. Він вважає, що це не зустріч про довіру, це не зустріч про дружбу - це зустріч, присвячена з'ясуванню того, де ми можемо знайти точки дотику, а також прямого і відвертого обговорення питань, що викликають у нас занепокоєння", - наголосила Псакі.

На прохання прокоментувати слова першої леді США Джилл Байден про те, що її чоловік "надто готовий" до зустрічі з Путіним, вона уточнила, що американський лідер працював з ним раніше і має багаторічний досвід в політиці.

"Він готувався до цього моменту 50 років", - зазначила прес-секретар Білого дому.