Ситуація в Індії, що є третім найбільшим у світі імпортером нафти, буде в центрі уваги учасників зустрічі ОПЕК+.

Світові ціни на нафту еталонних марок почали робочий тиждень помірним зниженням на тлі новин про катастрофічну ситуацію з коронавірусом в Індії. Про це свідчать дані торгів вранці в понеділок, 26 квітня.

Так, червневі ф'ючерси на Brent на лондонській біржі ICE Futures впали на $0,76 (1,16%) - до $64,66 за барель.

Вартість ф'ючерсу на WTI на червень на електронній сесії на Нью-йоркській товарній біржі (NYMEX) знизилася на $0,69 (1,11%) - до $61,45 за барель.

Зараз спред між актуальними контрактами на марки Brent і WTI складає $3,21 на користь Brent.

За підсумками минулого тижня нафта марки Brent втратила в ціні 1%, WTI - 1,7%. Однак з початку року вони подорожчали більш ніж на 27%.

На настрій інвесторів тисне погіршення епідеміологічної ситуації в деяких азіатських країнах, пише Інтерфакс. Так, в Індії кілька днів поспіль фіксують рекордний приріст заражень COVID-19.

"Ринок стежить за розвитком ситуації в Індії, що викликало деякі побоювання щодо попиту на нафту в регіоні", - зазначає аналітик ING Воррен Паттерсон, якого цитує S&P Global Platts.

На його думку, ситуація в Індії, що є третім найбільшим у світі імпортером нафти, буде в центрі уваги учасників зустрічі ОПЕК+.

Також в чотирьох японських префектурах - Токіо, Осаці, Кіото і Хіого - був оголошений режим НС через коронавірус, який триватиме до 11 травня.

Тиск на ринок також чинять перспективи збільшення експорту нафти з Ірану. Президент Ірану Хасан Рухані минулого тижня висловив оптимізм стосовно можливості досягнення угоди між Вашингтоном і Тегераном щодо іранської ядерної програми, зазначивши, що переговори просунулися приблизно на 60-70%.