Ціни на нафту почали зростати в лютому після рекордних морозів у Техасі, через які довелося зупинити місцеві свердловини.

Ціна на травневий ф'ючерс нафти Brent на лондонській біржі ICE перевищила позначку в $70 за барель. Останній раз нафта північноморської марки показувала таку ціну в січні 2020 року. Про це в понеділок, 8 березня, свідчать дані торгів на біржі ICE.

Станом на 1:25 за часом Києва 8 березня вартість ф'ючерса Brent з постачанням у травні становила $70,58. На максимумі барель коштував $70,86, показавши зростання більше 1,8%.

У той же час ціна бареля нафти марки WTI на лондонській біржі підвищилася до $67,25, зростання склало 1,76%. Це найвищий показник вартості техаської марки за останні два роки.

Ціни на нафту почали впевнено рости в лютому після аномальних морозів в американському Техасі, які призвели до припинення видобутку на свердловинах. Збільшенню вартості сприяв і оптимізм на ринках із приводу відновлення світової економіки у зв'язку із триваючою вакцинацією від COVID-19. Усе це призвело до повернення цін на нафту на докризовий рівень.