Король Великої Британії Чарльз III в ході візиту до шотландського міста Абердин зустрівся з родинами біженців з України, Сирії та Афганістану. Про це повідомляє видання BBC, інформує УНН.

«Король зустрічався з родинами з Афганістану, України та Сирії, які оселилися в Абердині. Королю Чарльзу розповіли про програму розселення біженців в Абердині під час прийому в таунхаусі. У місті розселили близько 1000 українських біженців. Більше того, є можливість розмістити більше людей», - ідеться у повідомленні.

Лорд-лейтенант Девід Кемерон, який супроводжував короля під час його візиту, зазначив, що це велика честь поділитися з королем Чарльзом III тим, як місто відреагувало на руйнівні світові події.

«Для Короля було особливо зворушливо почути з перших вуст тих, хто безпосередньо постраждав у результаті війни по всьому світу; тих, хто втратив свої домівки тощо. Завдяки співчуттю та щедрості організацій і жителів Абердина, ми змогли простягнути міцну та люблячу руку дружби, вітаючи їх у нашому місті», - додав він.