Чотири з п'яти російських генералів, які безпосередньо керували повномасштабним вторгненням в Україну у лютому 2022 року, наразі звільнені.

Утім, їхня заміна наразі мало що зробила для покращення бойових дій Росії, повідомляє Міноборони Великої Британії із посиланням на дані свєї розвідки.

"Відсутність безперервності командування, імовірно, буде більш руйнівною, ніж у західній армії, оскільки згідно з російською доктриною розробка планів здебільшого залежить від командира особисто, а не як колективна робота ширшого штабу", - йдеться в повідомленні.

Також у британській розвідці повідомляють, що в російські армії спостерігається нестача молодших офіцерів для організації та керівництва новомобілізованими резервістами. Погане керівництво нижчого рівня, імовірно, погіршує й без того низький моральний дух і погану згуртованість підрозділів у багатьох частинах російських сил.

"Свідчення очевидців свідчать про те, що 15 жовтня 2022 року товариш по службі розстріляв 11 російських солдатів під Бєлгородом після того, як офіцер образливо висловився на адресу новобранців із числа національних меншин", - нагадали у розвідці.