Глава білоруського міноборони заявив про плани проведення разом із Росією заходів бойового навчання у 2023 році.

Росія і Білорусь наступного року планують провести нові військові навчання Щит Союзу - 2023. Про це у своєму Telegram-каналі повідомило міноборони Білорусі з посиланням на заяву міністра оборони РБ Віктора Хреніна в ході спільної колегії міністерств оборони двох країн, яка відбулася в середу, 2 жовтня.
 
"Продовжується вдосконалення об'єднаних військових систем. З цією метою наші органи військового управління проводять спільні заходи, обмінюються передовим досвідом, удосконалюють нормативну правову базу, проводять спільні тренування. Розпочато підготовку до проведення спільного оперативного навчання Щит Союзу-2023", - заявив білоруський чиновник.
 
Він запевнив, що навчання стануть "головним заходом спільної підготовки органів військового управління та військ у наступному році".
 
У своєму виступі він анонсував читання доповідей "про основні напрями протидії спробам фальсифікації історії", а також про стан та напрямки вдосконалення Єдиної регіональної системи протиповітряної оборони.
 
Глава міноборони Білорусі повторив пропагандистські штампи кремлівського режиму та Лукашенка про те, що нібито на Білорусь та Росію триває "безпрецедентний тиск та гібридний вплив". Також він заявив, що НАТО нібито "вдосконалює військову інфраструктуру біля кордонів Союзної держави".
 
Як відомо, раніше формальний президент Білорусі Олександр Лукашенко наказав провести перевірку Збройних cил республіки.
 
Додамо, що в українській розвідці заявили: Білорусь не має ударного угруповання, яке було б оснащене належним чином для наступу.