Ресторатор Адо Кампеол, якого італійські ЗМІ називають “батьком Тірамісу”, помер у віці 93 років. Про це повідомляє УНН з посиланням на BBC.
Кампеол був власником Alle Beccherie, ресторану в Тревізо на півночі Італії, де знаменитий десерт винайшли його дружина і шеф-кухар.
Страва з печивом просоченим кавою та маскарпоне, була додана до їхнього меню в 1972 році. Після того, як про неї написало місцеве гастрономічне видання, десерт став однією з найвідоміших страв Італії.
Тірамісу з’явилося “завдяки інтуїції та фантазії” дружини Кампеола Альби, написав губернатор регіону Венето Лука Дзайя у своєму Facebook.
Співавтор десерту — шеф-кухар Роберто Лінганотто — розповідав, що страву він винайшов випадково під час приготування ванільного морозива, коли трохи сиру маскарпоне потрапило до суміші з яєць та цукру.
Згодом Лінгуанотто та дружина Кампеола вдосконалили рецепт, додавши до нього просочене кавою печиво та какао. Проте сім’я не запатентувала рецепт.