Президент США Джо Байден попередив про небезпеку ядерних погроз президента росії володимира путіна і наголосив, що світу вперше з часів Карибської кризи загрожує "Армагеддон". Про це повідомляє УНН із посиланням на CNN.

"Вперше з часів Кубинської кризи у нас є пряма загроза застосування ядерної зброї, якщо насправді справи розвиватимуться тим шляхом, яким вони розвиваються", – сказав Байден.

Він додав: "Я не думаю, що є така річ, як здатність легко використовувати тактичну ядерну зброю, щоб це не закінчилося Армагеддоном".

Як зазначив президент США, він намагається зрозуміти, що таке "путінське божевілля" – де російський диктатор знаходить вихід, де він опиняється в такому становищі, що не лише втрачає обличчя, а й значну владу всередині росії.

Байден доволі відверто говорить про ймовірність "Армагеддону", тоді як його помічники від Ради національної безпеки до Державного департаменту та Пентагону висловлюються набагато виваженіше, кажучи, що сприймають погрози серйозно, але поки не бачать сигналів щодо застосування ядерної зброї з боку росії, пише CNN.

Міністр оборони США Ллойд Остін назвав погрози путіна "брязканням ядерною зброєю". Глава Пентагону не вірить, що російський президент вирішив застосувати ядерну зброю.