Щонайменше 30 людей загинули внаслідок авіаудару під час концерту, організованого групою етнічної меншини, яка перебуває у конфлікті з правлячими військовими, опозиційними групами, мешканцями та ЗМІ. Про це УНН пише з посиланням на Reuters.

Внаслідок авіаудару пізно ввечері в неділю в північному штаті Качин , який військові ще не підтвердили, було вбито мирних жителів, відомих місцевих співаків та офіцерів Армії незалежності Качина (КІА), повідомили ЗМІ з посиланням на свідків.

Представник КІА заявив, що атака була спрямована на святкування 62-х роковин формування політичного крила армії Качина, Організації незалежності Качина (ОКН).

Після перевороту відновився відкритий конфлікт між армією М'янми та непримиренним суперником КІА, який протягом шести десятиліть виборював велику автономію народу Качина і висловлював підтримку антихунтівському опору.

Тіньовий уряд національної єдності (NUG), альянс антивоєнних груп, заявив, що він дуже засмучений загибеллю людей, і закликав Організацію Об'єднаних Націй та міжнародне співтовариство втрутитися та терміново зупинити звірства.