Ціна акції перевищила позначку 145 доларів, що обумовлено, зокрема, позитивними прогнозами із продажів iPhone.

Ціна акції компанії Apple перевищила позначку 145 доларів і оновила рекорд собівартості, який було встановлено напередодні. Про це свідчать дані Investing.com у п'ятницю, 9 липня.

Станом на 19:15 за часом Києва акція Apple торгувалася за 145,34 долара на біржі NASDAQ. Тоді як на піку пандемії коронавірусу, близько року тому, вартість акцій компанії становила 89,14 долара за штуку.

Зростання ціни акцій обумовлене, зокрема, позитивними прогнозами про продаж iPhone. За прогнозами аналітиків, ралі акцій компанії триватиме протягом наступних шести місяців.

З початку року акції Apple подорожчали майже на 9% - після зростання ціни акції до 144,57 долара ринкова капіталізація компанії була 2,4 трлн доларів.

"Apple дійсно прокинулася за останній місяць, і в короткостроковій перспективі її бізнесові перспективи доволі хороші", - заявив головний інвестдиректор Matrix Asset Advisors Девід Кац.

"На часі починати купувати знову", - заявив аналітик Саміка Чаттерджі J.P.Morgan і відзначив, що є позитивні прогнози за продажем iPhone.