Відбито атаки ворога в районах населених пунктів Спірне, Соледар, Майорськ, Зайцеве, Одрадівка, Весела Долина, Водяне та Новомихайлівка.

Військові РФ намагаються просунутися на Донеччині, проте ЗСУ дають їм гідну відсіч. Протягом дня було відбито ворожі атаки в районах восьми населених пунктів. Про це повідомляється у вечірньому зведенні Генштабу ЗСУ 14 вересня.

На Донецькому напрямку українські військові відбили атаки противника в районах населених пунктів Спірне, Соледар, Майорськ, Зайцеве, Одрадівка, Весела Долина, Водяне та Новомихайлівка.

Зазначається, що протягом 14 вересня для підтримки дій наземних угруповань авіація Сил оборони здійснила 11 ударів - уражено шість позицій та місць скупчення живої сили та техніки окупантів, три позиції зенітних ракетних комплексів, а також збито один літак супротивника.

Підрозділи Ракетних військ та артилерії завдали ураження по пунктах управління, районах зосередження живої сили та бойової техніки загарбників.

Крім того, підтверджено знищення чотирьох РСЗВ Град у Херсонській області, які потрапили до зони ураження 12 вересня та продовольчого складу ворога у Докучаєвську.

Повідомляється, що від авіаційних та ракетних ударів противника постраждала інфраструктура понад 15 населених пунктів, у тому числі Білогорівки, Спірного, Верхньокам'янського, Степового, Сухого Ставка, Білогірки, Безіменного та Малої Сейдеминухи. Вночі окупанти завдали ракетних ударів по цивільній інфраструктурі Миколаєва та Краматорська.

Усього протягом 14 вересня було здійснено вісім ракетних, чотири авіаційні удари та 15 обстрілів з РСЗВ.

На Волинському та Поліському напрямках суттєвих змін немає.

"На Сіверському напрямку противник обстріляв з танків, мінометів та артилерії райони населених пунктів Сеньківка і Блешня Чернігівської області та Степне і Нововасилівка Сумської області", - йдеться у повідомленні.

На Харківському напрямку значно знизилася інтенсивність ворожого обстрілу. Проте атак зазнали населені пункти Басове та Куп'янськ.

Як зазначили у Генштабі, на Краматорському напрямку росіяни вели обстріли в районах населених пунктів Яремівка, Тетянівка, Райгородок, Дронівка, Крива Лука, Сіверськ, Верхньокам’янське, Званівка, Спірне та Білогорівка.

На Бахмутському напрямку обстріли окупантів фіксувалися в районах населених пунктів Миколаївка, Білогорівка, Яковлівка, Соледар, Бахмутське, Григорівка, Бахмут, Миколаївка Друга, Зайцеве, Нью-Йорк, Юр’ївка та Веселе.

На Авдіївському напрямку ворог обстрілював Уманське, Авдіївку, Первомайське, Водяне, Опитне, Красногорівку, Мар’їнку та Новомихайлівку.

На Запорізькому напрямку під ворожий удар потрапили населені пункти Богоявленка, Зелене Поле, Новопіль, Времівка, Велика Новосілка, Нескучне, Вугледар, Павлівка, Полтавка, Гуляйполе, Залізничне, Оріхів та Малі Щербаки.

На Південнобузькому напрямку противник стріляв у районах населених пунктів Високопілля, Зарічне, Кам’яне, Архангельське, Партизанське, Андріївка, Білогірка, Сухий Ставок, Тернові Поди, Благодатне, Мирне та Таврійське.

Також у Генштабі повідомили, що морально-психологічний стан противника вкрай низький через великі втрати. Командування підрозділів ворожих військ погрозами відправлення на позиції переднього краю без зброї намагається змусити особовий склад брати участь у бойових діях. Через це до 50 мобілізованих військовослужбовців з Горлівки написали рапорти про відмову від подальшої участі у бойових діях.