Україна лобіює ухвалення нової міжнародної угоди для конфіскації російських активів, зазначив прем'єр-міністр.

Західні країни заморозили активи країни-агресора Росії на суму від $300 до $500 млрд. Про це сказав прем'єр-міністр Денис Шмигаль під час прес-брифінгу в Нью-Йорку, повідомляє прес-служба Кабміну в п'ятницю, 23 вересня.

За його словами, Україна лобіює ухвалення нової міжнародної угоди для конфіскації цих активів.

"Ми також обговорюємо питання зміни національних законодавств партнерів для такої конфіскації на користь України. Агресор має заплатити свою ціну, а його кошти стати основним ресурсом нашого масштабного відновлення", – заявив Шмигаль.

Прем'єр наголосив, що довгострокове відновлення України коштуватиме сотні мільярдів і його не повинні фінансувати ані українські платники податків, ані платники податків партнерів. Масштабне відновлення має відбуватися за російські кошти.

За словами Шмигаля, під час зустрічей із лідерами країн-партнерів на полях ООН він отримав запевнення у беззастережній підтримці України, незважаючи на останні провокаційні кроки Росії.

Він повідомив, що Україна разом із союзниками працює над продовженням зернової угоди, демілітаризацією ЗАЕС, додатковим фінансуванням та новими санкціями проти Росії.