Коли температура повітря сягає +5°С, літню гуму автомобіля обов'язково треба змінити на зимову, щоб автомобіль добре реагував на асфальтове покриття, заради уникнення аварійних ситуацій.

Про це в коментарі УНН розповів власник сервісу Avtoserg Сергій Довгоборський. 

Також він розповів, як треба підготувати авто до зимового сезону.

«На зимову гуму обов'язково треба переводити машину, коли температура сягає +5°С. Бо в таких умовах літня гума дубіє і вже не так добре реагує на асфальтове покриття. Тож не варто очікувати мінусової температури і вже при +5 потрібно “перевзувати” авто», – розповів Довгоборський.

Окрім гуми обов’язково необхідно перевірити заряд акумулятора і в разі необхідності зарядити.

«Коли мінусова температура, акумулятор швидше сідає. Йому треба більше струму, щоб все прокрутити і завести автомобіль. Тому бажано, особливо, якщо акумулятор старий, про це заздалегідь подумати. Якщо не має змоги це зробити, то в багажнику мають обов’язково бути дроти для “підкурювання”», – зазначив Довгоборський.

Також він радить водіям, які часто пересуваються в умовах бездоріжжя, мати в багажнику ланцюги на колеса. Адже у випадку застрягання їх можна накинути на колеса та швидко витягнути авто.

«Антифриз. Краще заливати концентрат. Проте, бажано його перевірити, щоб не був занадто розведений водою і в результаті не замерз. Щодо омивача скла, з літнього його треба замінити на зимовий, що не замерзає при -15...-25°С. Масло змінювати не треба. Його змінюють залежно не від погодніх умов, а від пробігу двигуна. Тобто, це на плановому ТО. Ясна річ, взимку воно буде густіше, але якщо нормальний акумулятор і машина нормально заводиться, воно нагрівається», – радить Довгоборський.