Тоді як по суботу переважатиме дощ і мокрий сніг, уже у неділю-понеділок по Україні очікується помірний сніг, а нічні морози стануть трішки сильнішими. Про це УНН повідомили в Укргідрометцентрі.

За прогнозом погоди від синоптиків, 16 грудня вночі у південних, вдень у західних та північних областях місцями невеликий дощ, в Карпатах з мокрим снігом, на решті території без опадів. Уночі та вранці в західних, східних, місцями північних та центральних областях туман, на заході країни на дорогах ожеледиця. Вітер західний (у південних та східних областях - північний), 5-10 м/с. Температура вночі від 2° тепла до 3° морозу, вдень 0-5° тепла, в Криму до 8°.

17 грудня невеликий дощ та мокрий сніг, у південних, центральних та східних областях помірні опади; 18 грудня місцями невеликий мокрий сніг (в Карпатах помірний сніг). На дорогах України, крім півдня, 17-18 грудня місцями ожеледиця. Вітер північно-західний, 5-10 м/с. Температура вночі та вдень від 3° морозу до 2° тепла, у Карпатах 3-8° морозу, вдень на Закарпатті 1-6° тепла.

19-20 грудня помірний, вдень 20 грудня невеликий, сніг (у південній та східній частинах вночі 19 грудня без істотних опадів). Температура вночі 0-5° морозу, вдень від 2° морозу до 3° тепла, на півдні країни до 5° тепла, 20 грудня у північних областях 0-5° морозу; в Карпатах вночі 7-12° морозу, вдень 4-9° морозу.

Середня місячна температура повітря у грудні, за даними Укргідрометцентру, передбачається від 4° морозу до 3° тепла, що близько до норми. Місячна кількість опадів очікується 33-78 мм, в гірських районах місцями 81-105 мм, що в межах норми (у північно-східній частині дещо менше за норму).

Зазвичай у грудні на більшій частині території України утворюється сніговий покрив, лише у південній частині встановлюється не кожного року. У грудні відмічаються сильний вітер, хуртовини, налипання мокрого снігу, під час відлиг - тумани та ожеледь.