У сховищах достатньо газу для потреб населення, запевнили у Зеленського і назвали ціни для індивідуальних споживачів та об'єктів соціальної сфери.

В Україні у сховищах достатньо газу для потреб населення і соціальної сфери. Про це заявив заступник голови Офісу президента Кирило Тимошенко у вівторок, 12 жовтня.

"Сьогодні звучить багато маніпуляцій у пресі і з вуст опозиційних політиків щодо тарифів на опалення. Також деякі "експерти" і ЗМІ розганяють паніку через проведення засідань обласних комісій ТЕБ та НС щодо оголошення надзвичайних ситуацій з поставками газу в регіонах", - написав Тимошенко.

За його словами, комісії ТЕБ та НС збираються в областях виключно для подолання технічних моментів з метою прискорення підписання договорів на поставку газу.

"Газу у сховищах цілком достатньо для потреб населення і соціальної сфери. Ніяких проблем з цим немає. До 15.10.2021 НАК Нафтогаз України готовий підписати всі договори зі споживачами соціальної сфери (школи, садочки, лікарні)", - додав чиновник.

Тимошенко підкреслив, що ціна на газ для потреб населення - 7,42 грн, тому що "за такою ціною Нафтогаз продає паливо роздрібним постачальникам і теплогенеруючим компаніям для задоволення потреб населення". При цьому ціна на газ для потреб соціальної сфери - 16,8 грн, що є повною ціною з ПДВ і тарифом на транспортування.