Рейтинг щорічно складає Defense News - авторитетне американське видання, що спеціалізується на тематиці військово-технічного співробітництва та оборонної промисловості.

Укроборонпром повернувся в ТОП-100 світових виробників зброї і зайняв 97 місце. Про це в суботу, 17 липня, повідомляє прес-служба державного концерну.

"У ТОП-100 оборонно-промислових підприємств за підсумками минулого року потрапили ті, які продали озброєння і військової техніки на суму від 600 млн дол і вище", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що Укроборонпром закінчив 2020 рік з сукупним доходом від продажу ОВТ в 650 млн доларів.

Експерти прогнозують, що в ТОП-2021 увійдуть оборонно-промислові компанії з сукупним доходом від продажу ОВТ близько $ 1 млрд.

Концерн не був у ньому представлений з 2017 року.

Примітно, що в цьому році в рейтингу вперше з'явилося 19 виробників зброї.

Державний концерн Укроборонпром був створений в 2010 році з метою забезпечення ефективного функціонування та управління суб'єктами господарювання державного сектору економіки, які здійснюють господарську діяльність у сфері розроблення, виготовлення, реалізації, ремонту, модернізації та утилізації озброєння, військової і спеціальної техніки та боєприпасів, беруть участь у військово-технічній співпраці.

До складу концерну входять майже 140 підприємств ОПК України.