Повідомляється, що українці, які перебувають у США, можуть подавати заявку на участь у програмі тимчасового захисту TPS, але це право не поширюється на тих, хто зараз чекає на можливість в'їхати біля мексиканського кордону.

Українцям, чия віза на перебування в США закінчилася, продовжено право залишатися та працювати в країні. Про це повідомляє New York Times.

Повідомляється, що українці, які перебувають у США, можуть подавати заявку на участь у програмі тимчасового захисту TPS. Заявки починають приймати у вівторок, 19 квітня.

У США визнають, що легальний канал для українських мігрантів, які їдуть під час війни, поки що не створено, хоча президент Байден обіцяв почати приймати біженців з України ще наприкінці березня.

Повідомляється також, що українці, які зараз чекають права на в'їзд біля мексиканського кордону, участі у вищезгаданій програмі взяти не зможуть.

"Громадяни України, які нині перебувають за межами США, не мають права на участь у програмі та не отримають права, переїхавши до США найближчими тижнями. Натомість українцям рекомендується звертатися за візою або іншим законним шляхом до консульства США за кордоном", - повідомляє Служба громадянства та імміграції США.