Негода вируватиме на більшій території України. Місцями прогнозують шквали до 20 метрів за секунду.

За інформацією Укргідрометцентру, вдень 1 серпня в Україні, окрім північно-східної частини, очікуються грози, в окремих районах - град та шквали до 15-20 м/с.

Температура вночі буде 13-18°, у південній частині - 15-20°, вдень - 26-31°, у західних областях - 21-25°.

Загалом у перший тиждень серпня погода в Україні буде вкрай нестабільною. Про це говорить синоптик Ігор Кибальчич, повідомляє Meteoprog.

"У першій декаді серпня атмосферні процеси над Україною виявляться динамічно активними та різноманітними. Причиною цього стане формування малорухомого циклону над Лівобережною Україною та Приазов'ям. З понеділка, 1 серпня, атмосферний тиск почне помітно знижуватися, збільшиться кількість хмарності та місцями почнуться опади. Але дощі розподіляться територією нерівномірно. Найінтенсивніші опади прогнозуються у Приазов'ї, центральних областях та на Донбасі. Ці регіони будуть під впливом фронту оклюзії та південно-східних повітряних потоків, які з території Кавказу та Азовського моря принесуть вологу. Тому протягом тижня місцями може випасти понад дві місячні норми опадів", - каже експерт.

Також, за словами Кибальчича, температура повітря в перший тиждень серпня буде близькою до норми, але в другій половині тижня і ближче до вихідних помітно підвищиться, переважно у західних та південних областях.