Україна має щонайменше три джерела фінансування супутникового зв'язку: коштів із пакету підтримки від Пентагону, з Європи, або від приватних донорів.

Проблем із обслуговуванням терміналів супутникового зв'язку StarLink в України виникнути не повинно, вважає міністр оборони Олексій Резніков, у четвер, 20 жовтня, пише Politico.
 
Він розповів, що Київ вийшов на зв'язок з Ілоном Маском, щоб знайти вихід із ситуації з оплатою терміналів, які відіграють значну роль на полі бою для українських сил.
 
Зокрема, Олексій Рєзніков зазначив, що контактувати з Маском взявся міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров.
 
"Він відповідає за цифровізацію і має прямий зв'язок з Ілоном Маском. У них особисте спілкування і Михайло дуже позитивно оцінив ситуацію під час їхнього останнього обговорення цього питання", - сказав Резніков.
 
Резніков додав, що якщо питання грошей знову підніматиметься, то у Києва "є щонайменше три джерела: кошти з пакету підтримки від Пентагону, з Європи, або від приватних донорів".
 
"Незалежно від фінансування Україна продовжить спілкування на технічному рівні з компанією Ілона Маска", - підкреслив міністр.
 
Відзначимо, компанія SpaceX втрачає до $20 млн на місяць на обслуговуванні інтернет-терміналів Starlink в Україні.