Останнім часом в Україні існує тенденція до скорочення весни та осені й переходу на європейський клімат зими.

Про це в інтерв'ю "Діловій столиці" розказав керівник відділу метеорологічних прогнозів Укргідрометцентру Владислав Білик.

За його словами, осінь і весна ув Україні вже скоротилися і тривають у середньому місяць. Сніжних зим немає.

"Ми переходимо в європейський клімат зими, яка завжди була на території Німеччини, східної Європи. Там завжди: якщо випадає сніг, він полежить день-другий, а потім перетворюється на якусь "кашу", тане. Плюс-мінус 5 градусів - така зима у середньому", - зазначив фахівець.

Якою буде зима в Україні - прогнози синоптиків

За даними Укргідрометцентру, ймовірність суворої зими в Україні із затяжними морозами мінімальна. Можливі дуже короткочасні періоди з морозами до -20 градусів на північному сході та -25 градусів на сході. 

За прогнозами, середньодобова температура взимку в Україні становитиме від -5 до +5 градусів. 

"Очікується, що зима в Україні буде теплою. Усі останні роки ми не бачимо суворих зим. У нас практично не було зими у 2019-20 роках. І всі наступні та попередні зими були також теплими. Температура повітря постійно підвищується, і особливо це помітно в зимовий період", - розказала завідувач відділу прикладної метеорології та кліматології Українського гідрометеорологічного інституту ДСНС Віра Балабух.